11.10.-16.11.

Yona: Eden-levynjulkaisukiertue – syksy 2024

Laulaja- ja lauluntekijä Yona julkaisee syksyllä yhdeksännen studioalbuminsa ja suuntaa levynjulkaisukiertueella konserttisaleihin ympäri Suomen. Eden-nimeä kantava albumi julkaistaan 20. syyskuuta ja kiertue starttaa Lahden Konserttitalolta 11. lokakuuta, päättyen Porvoon Taidetehtaalle 16. marraskuuta. Meillä on suuri ilo ja kunnia tuottaa koko kiertue.

”Eden kertoo sisäisestä turvapaikasta, kaiken läpäisevästä rakkaudesta, luontoyhteydestä ja irtipäästämisestä. Levy on tehty yhdessä tuottaja Mauri Syrjälän, sekä mun upean yhtyeeni kanssa. Eden on mun soinnille tutusti orgaaninen, mutta vahvasti konemusavaikutteinen, eli luvassa on tavallaan hyvin erilaista Yonaa kuin aikaisemmin”, Yona kertoo tulevasta levystä.

Julkaisukiertueen keikat ovat kaksiosaisia. Uuden levyn lisäksi konserteissa tullaan kuulemaan myös useita rakastetuimpia kappaleita Yonan aikaisemmilta levyiltä.

”Meidän jokainen keikka on uniikki ja annamme aina kaikkemme musiikille. Odotan suurella jännityksellä ja innolla, että pääsemme sukeltamaan yhdessä Edeniin”, Yona fiilistelee kiertuetta.

Yona tunnetaan ennakkoluulottomasta ja uniikista tavastaan yhdistellä taiteessaan eri musiikkigenrejä. Yonan kappaleille on ominaista henkilökohtainen ote, vahva tunnelataus ja elokuvalliset mittasuhteet. Artisti palkittiin edellisestä albumistaan Uni johon herään Kriitikoiden valinta -Emmalla ja Teosto-palkinnolla.

Yonan ilmaisuvoimaisessa yhtyeessä soittavat Juhani Grönroos (kitara), Juho Kanervo (sello), Antti Kujanpää (koskettimet), Tuomas Timonen (rummut), Antti Kivimäki (basso), Paavo Malmberg (ääni) sekä Jaakko Peltonen (valot).

Yhteistyössä: All Day Agency & Is This Art.

Keikat

11.10.
Yona
Konserttitalo, Lahti
12.10.
Yona
Mikaeli, Mikkeli
17.10.
Yona
Kaupunginteatteri, Kuopio
18.10.
Yona
Lappeenranta-sali, Lappeenranta
19.10.
Yona
Savoy-teatteri, Helsinki
25.10.
Yona
Promenadisali, Pori
26.10.
Yona
Madetojan sali, Oulu
01.11.
Yona
Rytmikorjaamo, Seinäjoki
02.11.
Yona
Paviljonki, Jyväskylä
08.11.
Yona
Järvenpää-talo, Järvenpää
09.11.
Yona
Verkatehdas, Hämeenlinna
14.11.
Yona
Hyvinkääsali, Hyvinkää
15.11.
Yona
Tampere-talo, Tampere
16.11.
Yona
Taidetehdas, Porvoo